Eine Frage des Anfangs (DE)

Begynnelser

Fanny og Holger er et velstående par uten barn som bor Her. Hadde de ikke vært født Her, så hadde de vært født Der. De hadde vært et annet par, for Der er et sted, hvor det ikke regner.
Med flytende rolle- og scenebytter sklir Fanny og Holger fra Her til Der. Det som skjer Her, har konsekvenser Der - og omvendt. Absurditet og realitet går hånd i hånd, men: Hva er tilfeldig? Finnes det et rom for ansvarlig handling? Og hvor begynner egentlig det hele?

Begynnelser er et virtuost klippet skuespill om barn og klimaendringer, om idealisme og nytelse, om økonomiske utfordringer og emosjonell usikkerhet, om globale sommerfugleffekter og om fisken som gapte over et agn for mye.

Badische Zeitung anmeldte forestillingen, hele artikkelen (på tysk) kan du lese her.

Anmeldelsen fra Wolfsburger Allgemeine Zeitung (på tysk) finner du her.

Kulturjoker har også anmeldt forestillingen, artikkelen (på tysk) ligger her.

 

Forestillingen kan bookes for gjestespill. Ta kontakt via produktion(at)annsambell.com.

Urpremiere: 4. november 2021, Scharoun Theater Wolfsburg, Tyskland
Tidligere gjestespill: Südufer Freiburg (2/2022), Silbersalz Festival Halle (6/2022), E-Werk Freiburg (3/2023), Kaiserbühne Kaiserstuhl Sveits (4/2024)

 

av og med Ann Sam Bell-kunstnerne:

Nelly Winterhalder – tekst og regi
Nelly Winterhalder er dramatiker, regissør og oversetter. Hennes tekster har blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.


Philipp Nägele – skuespill og produksjon
Philipp Nägele jobber som skuespiller og teaterpedagog med forestillinger for barn og voksne. Han har produsert og etablert flere produksjoner og bor i Freiburg.


Sabine Flack – skuespill
Sabine Flack har i 20 år jobbet som skuespiller for teater (Schauspiel Köln, Theater Bonn, Stadttheater Dortmund, Schauspielhaus Wuppertal) og tv.


Conny Winterholler – lysdesign

Conny Winterholler jobber som lysdesigner ved Theater Basel og i det frie feltet.

 

I samarbeid med Scharoun Theater Wolfsburg og E-Werk Freiburg.
Støttet av Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde, Kulturamt Freiburg, Stiftung Sparkasse Freiburg-Nördlicher Breisgau, Stiftung Landesbank Baden-Württemberg, GLS Treuhand og den norsk-tyske Willy-Brandt-stiftelsen.

 

                          

 

Bilder: Tamara Burk