Begynnelser

Fanny og Holger er et velstående par uten barn som bor Her. Hadde de ikke vært født Her, så hadde de vært født Der. De hadde vært et annet par, for Der er et sted, hvor det ikke regner.
Med flytende rolle- og scenebytter sklir Fanny og Holger fra Her til Der. Det som skjer Her, har konsekvenser Der - og omvendt. Absurditet og realitet går hånd i hånd, men: Hva er tilfeldig? Finnes det et rom for ansvarlig handling? Og hvor begynner egentlig det hele?

Begynnelser er et virtuost klippet skuespill om barn og klimaforandringer, om idealisme og nytelse, om økonomiske utfordringer og emosjonell usikkerhet, om globale sommerfugleffekter og om fisken som gapte over et agn for mye.

Badische Zeitung anmeldte forestillingen, hele artikkelen (på tysk) kan du lese her.

Anmeldelsen fra Wolfsburger Allgemeine Zeitung (på tysk) finner du her.

Kulturjoker har også anmeldt forestillingen, artikkelen (på tysk) ligger her.

Neste visninger: 15.-18. mars 2023, E-Werk Freiburg, Tyskland

Urpremiere 4. november 2021, Scharoun Theater Wolfsburg, Tyskland

av og med Ann Sam Bell-kunstnerne:

Nelly Winterhalder – tekst og regi
Nelly Winterhalder er dramatiker, regissør og oversetter. Hennes tekster har blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.


Philipp Nägele – skuespill og produksjon
Philipp Nägele jobber som skuespiller og teaterpedagog med forestillinger for barn og voksne. Han har produsert og etablert flere produksjoner og bor i Freiburg.


Sabine Flack – skuespill
Sabine Flack har i 20 år jobbet som skuespiller for teater (Schauspiel Köln, Theater Bonn, Stadttheater Dortmund, Schauspielhaus Wuppertal) og tv.


Conny Winterholler – lysdesign

Conny Winterholler jobber som lysdesigner ved Theater Freiburg og i det frie feltet.

 

I samarbeid med Scharoun Theater Wolfsburg, E-Werk Freiburg og Kulturforum Freiburg.
Støttet av Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde, Kulturamt Freiburg, Stiftung Sparkasse Freiburg-Nördlicher Breisgau, Stiftung Landesbank Baden-Württemberg, GLS Treuhand og den norsk-tyske Willy-Brandt-stiftelsen.

 

                          

 

Bilder: Tamara Burk